Οι παροχές μας

Παροχές

Για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών που φιλοξενούνται στα «Πεφταστέρια», υπάρχει έμπειρο εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο επιλέξαμε με βάση τη φιλοσοφία μας και το όραμα που έχουμε για τα παιδιά μας:

Βρεφονηπιαγωγοί οι οποίοι ταυτίζονται με το όραμά μας. Έχουν καθημερινή γραπτή επικοινωνία με τους γονείς και ανά τακτά χρονικά διαστήματα γίνεται ατομική ενημέρωση για την πορεία και την εξέλιξη των παιδιών.

Η παιδίατρος κα Γιούλη Καραμπάτσου, εξετάζει όλα τα παιδιά κάθε μήνα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και ενημερώνει γραπτώς τους γονείς για την κατάσταση της υγείας τους, εγκρίνει και υπογράφει το μηνιαίο διαιτολόγιο, κρατά αρχείο για την κατάσταση της υγείας των παιδιών και συμβουλεύει τους γονείς όποτε κρίνεται απαραίτητο.

Η παιδοδοντίατρος κα Λίλα Παπαδοπούλου και η Παιδοφθαλμίατρος κα Ελεονώρα Μαρουλή-Σαπουνάκη, κάνουν προληπτικό έλεγχο σε όλα τα παιδιά μια φορά ετησίως και παρεμβαίνουν – συμβουλεύουν τους γονείς όποτε κρίνεται απαραίτητο.

Η λογοθεραπεύτρια κα Μόρφω Κουτόβα, συνεργάτης του κέντρου «Εμείς και ο Λόγος» , αξιόλογεί όλα τα παιδιά δυο φορές ετησίως και ενημερώνει γραπτώς τους γονείς για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.

Η ψυχολόγος κα Ιάνθη Δημητροπούλου, συνεργάτης του κέντρου «Εμείς και ο Λόγος», παρακολουθεί τη συμπεριφορά των παιδιών μέσα στην τάξη και κατά τη διάρκεια των εξωτερικών δραστηρίοτήτων τους, κάνει ατομική αξιολόγηση σε κάθε παιδί ξεχωριστά μέσα από το παιχνίδι τη ζωγραφική και την κουβεντούλα, συνεργάζεται στενά με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σταθμού και συμβουλεύει τους γονείς για τη συναισθηματική  εξέλιξη των παιδιών τους. Κάθε δεύτερο μήνα,  διοργανώνεται στο χώρο του παιδικού σταθμού Σχολή Γονέων, με ποικίλα θέματα τα οποία απασχολούν όλους τους γονείς.

Ο Παιδικός Σταθμός παρέχει στα παιδιά καθημερινά πλήρη και υγιεινή διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό, απογευματινό). Τα γεύματα ετοιμάζονται στην κουζίνα του παιδικού σταθμού από την αγαπημένη μας μαγείρισσα κα Εύα Πρίνου με τα πιο αγνά υλικά.

Μεταφορά από και προς το σχολείο με σχολικό λεωφορείο (εκτός του Αυγούστου) από τον έμπειρο οδηγό μας κο Δημήτρη Παπαδάκη και τις συνοδούς-παιδαγωγούς του σταθμού μας.

Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και Ατυχήματος για όλα τα παιδιά και το προσωπικό, σε συνεργασία με την Εθνική Ασφαλιστική και τον Ασφαλιστικό Σύμβουλο κο Γεωργιάδη Βαγγέλη, ο οποίος βρίσκεται στη διάθεσή σας ανά πάσα ώρα για να σας προτείνει το καλύτερο ασφαλιστικό πρόγραμμα για την οικογένειά σας.

 Συμβουλευτική Γονέων

 Για την επίτευξη του σκοπού μας, θεωρούμε απαράιτητη την άμεση συνεργασία του Παιδικού Σταθμού με τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτόν. Έτσι η ψυχολόγος κα Δάφνη Σταμάτη,  παρέχει στους γονείς των παιδιών συνολική συμβουλευτική που αποτελείται από:

  • Ατομική αξιολόγηση για το κάθε παιδί ξεχωριστά
  • Σχολή Γονέων με επίκαιρα θέματα
  • Εξατομικευμένη ενημέρωση για την πορεία του παιδιού τους όσο συχνά επιβάλλεται
  • Εποπτεία και στήριξη των παιδιών αλλά και των υπολοίπων συνεργατών του Παιδικού Σταθμού για την καλύτερη διαχείριση του παιδιού.   παιδικος σταθμος γλυφαδα παιδικοι σταθμοι