Ο Παιδικός Σταθμός

Ο Παιδικός Σταθμός «ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΙΑ» ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2013 από την Λένα Γεωργιλά, διακοσμήτρια και μητέρα τριών παιδιών με την προτροπή και την καθοδήγηση του κου Βασίλη Αντωνιάδη, καθηγητή Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και πατέρα δυο παιδιών.

Σκοπός της ήταν η δημιουργία ενός περιβάλλοντος το οποίο θα επιτρέπει στα παιδιά να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους.

Το κίνητρο της πηγάζει από τα ίδια της τα παιδιά και από την εμπειρία της για τις ανάγκες τους για έναν πιο φυσικό τρόπο ζωής στην καθημερινότητα τους. Οι εγκαταστάσεις του σταθμού και το καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών στοχεύουν ακριβώς σε αυτές τις ανάγκες.

 παιδικος σταθμος γλυφαδα παιδικοι σταθμοι

Τα «ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΙΑ» φιλοξενούνται σε ένα ανεξάρτητο ισόγειο χώρο 600m², ο οποίος βρίσκεται σε μία ήσυχη γειτονιά στην Αιξωνή της Γλυφάδας.

Τα παιδιά απασχολούνται σε ολιγομελή τμήματα των 15-16 το μέγιστο, ενώ απολαμβάνουν ένα πανέμορφο περιβάλλοντα χώρο με φυσικό χλοοτάπητα, παιδική χαρά με δάπεδο ασφαλείας και δικό τους λαχανόκηπο, όπου δραστηριοποιούνται όλο το χρόνο. Για την ασφάλεια των παιδιών και την ανεμπόδιστη κίνησή τους, στο χώρο των εγκαταστάσεων δεν υπάρχει ούτε ένα σκαλοπάτι.

Τα «ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΙΑ» λειτουργούν από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 31η Ιουλίου κάθε έτους και παραμένουν κλειστά μόνο κατά τις επίσημες αργίες του κράτους (28 Οκτωβρίου: Επέτειος του Όχι, 25 Δεκεμβρίου: Χριστούγεννα, 26 Δεκεμβρίου: Σύναξις της Θεοτόκου, 1 Ιανουαρίου: Πρωτοχρονιά, 6 Ιανουαρίου: Θεοφάνεια, Καθαρά Δευτέρα, 25 Μαρτίου: Επέτειος της Επανάστασης του 1821, Μεγάλη Παρασκευή, Δευτέρα του Πάσχα, 1 Μαΐου: Εργατική Πρωτομαγιά, Αγίου Πνεύματος, 15 Αυγούστου: Κοίμηση της Θεοτόκου). Το μήνα Αύγουστο  δημιουργούνται τμήματα ελεύθερων δραστηριοτήτων και ο παιδικός σταθμός παραμένει κλειστός μόνο 10-20/8. Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 7:30π.μ έως τις 5:00μ.μ καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή.