Ο Μαγικός Κόσμος του Αισθητηριακού Παιχνιδιού, κοινώς γνωστό ως Messy Play.

Στο αισθητηριακό παιχνίδι εντάσσονται όλα τα παιχνίδια που προκαλούν το παιδί να χρησιμοποιήσει κάποια συγκεκριμένη, συνδυασμό ή και όλες τις αισθήσεις του για να παίξει με αυτά.
Όραση👀, ακοή👂, όσφρηση👃, αφή🤲 και γεύση👅.
Όλες ερεθίζονται στο αισθητηριακό παιχνίδι, που ουσιαστικά βοηθά το παιδί να οργανώσει τα ερεθίσματα, τα «εισερχόμενα» μηνύματα που λαμβάνει μέσα από τις αισθήσεις του. Έτσι, το παιδί μαθαίνει νέα πράγματα και πληροφορίες για το περιβάλλον του με διασκεδαστικό τρόπο, μέσω δραστηριοτήτων που χρησιμοποιούν κυρίως τα χέρια.
ΓΙΑΤΙ ΕΝΤΑΞΑΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ❓
❤️Η αισθητηριακή εξερεύνηση είναι ο τρόπος των παιδιών να ανακαλύψουν, να εξετάσουν, να κατηγοριοποιήσουν και να καταλάβουν, τελικά, το περιβάλλον που τα περιβάλλει μέσω των αισθήσεών τους. Τα μικρά χεράκια αναγνωρίζουν υφές, ανακατεύουν υλικά διαφορετικού μεγέθους, χρώματος και σχήματος και τα ανακινούν ή τα αναμοχλεύουν, παρατηρώντας κάθε φορά τον ήχο που παράγεται.
❤️Αναπτύσσει και βελτιώνει τη λεπτή κινητικότητα των παιδιών καθώς εστιάζει στο να κάνει γενικότερα το παιδί «λεπτές» κινήσεις.
❤️Είναι χαλαρωτικό για τα παιδιά και τα βοηθά να διοχετεύσουν την ενέργειά τους και να συγκεντρωθούν, ενώ όποια πράξη χρησιμοποιεί την αδρή τα ξεσηκώνει και τους δημιουργεί υπερένταση.
❤️Αναπτύσσει τον εγκέφαλο των παιδιών, μαθαίνοντάς του να επεξεργάζεται και να διαχειρίζεται τα διάφορα ερεθίσματα και τα αισθητηριακά εισερχόμενα από το περιβάλλον του. Διεγείρει περισσότερα νεύρα, καθιστώντας το παιδί ικανό να ολοκληρώσει πιο σύνθετες εργασίες, όταν του ανατίθενται.
❤️Βοηθά στη γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού, διότι αυτό κατακτά περισσότερες λέξεις για να μπορεί να εκφράσει τα χαρακτηριστικά των πραγμάτων που γνωρίζει.
❤️Αναπτύσσεται και βελτιώνεται η μνήμη. παιδικοσ σταθμοσ γλυφαδα παιδικοι σταθμοι νηπιαγωγειο
Διεγείροντας τις αισθήσεις του παιδιού, το βοηθάμε να αναπτυχθεί δημιουργικά απλώς παίζοντας‼️‼️‼️‼️‼️