Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς

Την  Τρίτη 01/09/2020, ξεκινάει και επίσημα η νέα σχολική χρονιά για τον Παιδικό Σταθμό και είμαστε εν αναμονή της ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς του Νηπιαγωγείου.
Ελπίζουμε όλοι στα Πεφταστέρια, να είναι μια χρονιά δημιουργική και να μας επιφυλάσσει λιγότερες δυσάρεστες και περισσότερες ευχάριστες εκπλήξεις από την προηγούμενη.
Η χρονιά αυτή θα είναι πολύ ιδιαίτερη, καθώς θα πρέπει όλοι μας να είμαστε πολύ πολύ προσεκτικοί σε ό,τι αφορά την υγεία των παιδιών και την ασφαλή παραμονή τους στο χώρο του σχολείου. 
Τα τμήματά μας φέτος θα λειτουργήσουν το ανώτερο με 13 παιδιά, γεγονός το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να δουλεύουμε σε πολύ μικρές ομάδες. Όλες οι δραστηριότητες πλην των γευμάτων και της ξεκούρασης, για όσο μας το επιτρέπει ο καιρός, θα γίνονται στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου. Τις ημέρες που δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αυτή, οι δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται στον εσωτερικό χώρο, ο οποίος όμως θα αερίζεται συνεχώς και θα απολυμαίνεται την ώρα του ελεύθερου παιχνιδιού που θα παιδιά θα βρίσκονται στον αύλειο χώρο του σχολείου. 
Οι διαδικασίες οι οποίες θα ακολουθούνται κάθε μέρα, προκειμένου να είμαστε σίγουροι πως η χρονιά μας θα κυλήσει ομαλά, είναι οι εξής:
  1. Θα συνεχίσει να γίνεται καθημερινά θερμομέτρηση των παιδιών και του προσωπικού. Αν κάποιος παρουσιάσει θερμοκρασία σώματος υψηλότερη του φυσιολογικού, δεν θα εισέρχεται στο χώρο του σχολείου και θα επιστρέφει σε αυτό ΜΟΝΟ με βεβαίωση γιατρού.
  2. Θα συνεχίσει το πολύ συχνό πλύσιμο χεριών καθώς και η συχνή χρήση αντισηπτικού gel
  3. Θα συνεχίσει η καθημερινή απολύμανση των επιφανειών και των αντικειμένων τα οποία χρησιμοποιούν τα παιδιά, καθώς και των καθισμάτων του σχολικού λεωφορείου.
  4. Θα συνεχίσει η χρήση απολυμαντικών μετά από κάθε χρήση της τουαλέτας των παιδιών αλλά και του προσωπικού 
  5. Οι δασκάλες και το προσωπικό μας, για όσο καιρό επιβάλλεται, θα κάνουν χρήση μάσκας μέσα στην τάξη και στο σχολικό αλλά και σε εξωτερικές δραστηριότητες οι οποίες θα τους φέρνουν σε πολύ κοντινή απόσταση από τα παιδιά. Το ίδιο και τα παιδιά του νηπιαγωγείου με έμφαση στις ώρες παραμονής στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου μας. 
  6. Τα παιδιά θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ποτηράκια μια χρήσης και παγουριού.
  7. Η παιδίατρός μας κα Γιούλη Καραμπάτσου, θα επισκέπτεται το σχολείο μας κάθε μήνα, προκειμένου να παρακολουθεί στενά την υγεία όλων των παιδιών και να επεμβαίνει όποτε αυτό χρειάζεται. Θα σας παρακαλούσα να ακολουθείτε πιστά τις συμβουλές και τις οδηγίες της. 
  8. Οι συγκεντρώσεις γονέων θα πραγματοποιούνται με τη χρήση μάσκας και με τη συμμετοχή του ενός από τους δυο γονείς. Στις σχολές γονέων δεν θα παρέχεται φέτος φύλαξη των παιδιών από τις δασκάλες.
  9. Οι γιορτές μας θα πραγματοποιηθούν εφόσον μας το επιτρέψουν οι αρμόδιες αρχές, αλλά με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων (θα στεναχωρήσουμε φέτος τους παππούδες και τις γιαγιάδες, αλλά δεν θέλουμε να βάλουμε σε κίνδυνο κανέναν τους) 
Πιστεύουμε πως λαμβάνοντας όλα αυτά τα μέτρα και με υπευθυνότητα από όλους μας, η χρονιά μας θα κυλήσει ομαλά και τα παιδάκια του σχολείου μας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όλα αυτά τα καινούρια πράγματα, τα οποία με τόση αγάπη οι δασκάλες μας προετοιμάζουν μήνες τώρα! παιδικοσ σταθμοσ νηπιαγωγειο γλυφαδα παιδικοι σταθμοι νηπιαγωγεια
Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά, με υγεία, πολλά χαμόγελα και λιγότερο άγχος!!!
Τα Πεφταστέρια