Ενημέρωση για το Νηπιαγωγείο!

Εν αναμονή της Λειτουργίας του Νηπιαγωγείου μας από τον επόμενο Σεπτέμβριο, πραγματοποιούμε το Σάββατο 18/05/2019 στις 10:00 π.μ., ενημέρωση, σχετικά με το πρόγραμμα, τον κανονισμό λειτουργίας, τους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε τόσο εμείς όσο και τα παιδιά σας και τις παροχές μας προς εσάς και τα παιδιά σας (Νηπιαγωγός, Δασκάλα Χορού, Δάσκαλος ρομποτικής, Δασκάλα Θεατρικού Παιχνιδιού, Δάσκαλος Taekwondo).
Γιατί η μόρφωση των παιδιών μας δεν είναι μόνο μια τιμή. Πίσω από αυτή την τιμή, πρέπει να υπάρχει και ουσία! Αυτό παρέχουμε στον Παιδικό μας Σταθμό, αυτό θα παρέχουμε και στο Νηπιαγωγείο μας!
παιδικος σταθμοσ γλυφαδα παιδικοι σταθμοι
Σας περιμένουμε για πρωινό καφεδάκι, ενημέρωση και συζήτηση.
OpenDay@Πεφταστέρια


Ήρθε η ώρα για την εκδήλωση που περιμένετε και περιμένουμε πως και πως!
παιδικος σταθμοσ γλυφαδα παιδικοι σταθμοι
Παιχνίδι, μουσική, χορός, δημιουργία, διασκέδαση, γνώση, γνωριμίες και πολλά πολλά άλλα, συνθέτουν το OpenDay @ Πεφταστέρια.
Προλάβετε μια από τις 15 ανά τμήμα θέσεις στην πιο παιχνιδιάρικη αλλά και παρεΐστικη οικογενειακή ημέρα της χρονιάς.

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τετάρτη 08/05/2019.
Κόστος συμμετοχής 10€/ενήλικα (περιλαμβάνει…. τα πάντα!)

 

Σχολή Γονέων με θέμα: «Οριοθέτηση και διαχείριση συμπεριφοράς»

Σε αυτή τη σχολή γονέων θα μιλήσουμε με την παιδοψυχολόγο Ιάνθη Δημητροπούλου, για την οριοθέτηση των παιδιών και ορισμένους τρόπους διαχείρισης της συμπεριφοράς τους μέσα στην καθημερινότητα.
Συγκεκριμένα, θα αναλύσουμε τους τύπους γονεϊκότητας· πώς αυτοί διαμορφώνουν τον αντίστοιχο τύπο δεσμού που θα αναπτυχθεί μεταξύ παιδιού και γονέα και πώς μετέπειτα θα καθορίσουν τη συμπεριφορά του παιδιού.
Στη συνέχεια θα δουλέψουμε μαζί, μέσα από δικά μας παραδείγματα με βιωματικές ασκήσεις, το κομμάτι της επικοινωνίας και της επιβολής ορίων και διαχωρίσουμε τις φυσικές από τις λογικές συνέπειες.
Τέλος, θα μιλήσουμε για το πώς οι ηλεκτρονικές οθόνες επηρεάζουν τον εγκέφαλο των παιδιών και πώς να μπουν όρια στη χρήση του εικονικού κόσμου.
Μέσα από αυτήν την διαδικασία, θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε λεκτικά και συμπεριφορικά τη στάση μας ως γονείς απέναντι στις αντιδράσεις των παιδιών, με απώτερο σκοπό να σπάσουμε το δυσλειτουργικό φαύλο κύκλο της επικοινωνίας και να δημιουργήσουμε έναν πιο υγιή και λειτουργικό κύκλο.

παιδικος σταθμος γλυφαδα παιδικοι σταθμοι

90’s Carnival Party

Μπορεί οι Απόκριες να είναι από τις αγαπημένες περιόδους των παιδιών, στα Πεφταστέρια όμως, θέλουμε να δώσουμε και στους γονείς την ευκαιρία να ξεσαλώσουν!!!! μαζί με τα παιδιά τους και να θυμηθούν τα νιάτα τους με αγαπημένη μουσική από τα 90’s.

Μεταμφιέζεστε σε διάσημα ζευγάρια οποιασδήποτε εποχής και οποιασδήποτε κατηγορίας και δίνουμε ραντεβού στον παιδικό σταθμό για ένα πάρτυ γεμάτο, μουσική, χρώμα, χορό και βέβαια Karaoke!!!

Christmas Party!

Ο παιδικός σταθμός «Πεφταστέρια», σε συνεργασία με την WE PRODUCTION σας κάνει ένα μοναδικό δώρο για να ζήσετε όλοι την Μαγεία των Χριστουγέννων στο Christmas Theater!

Παρακολουθήστε την Παρασκευή 28/12/2018, την γιορτινή παράσταση «Καρυοθραύστης» από τις VIP θέσεις του Christmas Theater με μόνο 20€/ άτομο (αντί των 54€ ενήλικα & 27€ παιδικό που ισχύουν).

Χριστούγεννα χωρίς Καρυοθραύστη δεν γίνονται. Η πιο χαρακτηριστική Χριστουγεννιάτικη παράσταση έρχεται και στο Christmas Theater. Και έρχεται από την πόλη που γέννησε αυτή την διάσημη παράσταση μπαλέτου που έγινε ταυτόσημη με τα Χριστούγεννα, την Αγία Πετρούπολη! Ζήστε την μαγεία των Χριστουγέννων με τον πιο αυθεντικό τρόπο. Τον Καρυοθραύστη της Αγίας Πετρούπολης με ζωντανή ορχήστρα! Στην παράσταση συμμετέχουν και διάσημοι σολίστ των μπαλέτων Μαριίνσκι (πρώην Κίροφ) της Αγίας Πετρούπολης.

ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ

ST.PETERSBURG BALLET THEATRE OF RUSSIA

Με την συμμετοχή της 60μελούς ορχήστρας του θεάτρου

Συμμετέχουν σολίστ του θεάτρου Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης

Για να ισχύσει η προσφορά απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον 20 ατόμων.
Δηλώσεις συμμετοχής αυστηρά έως την Παρασκευή 15/12/2018

It’s the most, wonderful time, of the year!

Στολίσαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε και ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας Καλό Μήνα και Καλές Γιορτές!!!

 

Επίσκεψη Πεφταστεριών στο Φούρνο Βενέρη

Την Τρίτη 27/11/2018, επισκεφθήκαμε το φούρνο Βενέρη στη Βούλα. Τα παιδιά έφτιαξαν ζυμάρι, είδαν αλλά και χειρίστηκαν τα μεγάααααααλα μηχανήματα, μύρισαν το φρεσκοψημένο ψωμί αλλά και τα γλυκά (καθώς ο φούρνος έχει ΚΑΙ ζαχαροπλάστη!!!!), έκαναν καινούριους φίλους (μεγάλους σε ηλικία αλλά εξοικειώθηκαν αμέσως!), κεράστηκαν κουραμπιέ και μελομακάρονο και πήραν μαζί τους και τα κουλούρια που έφτιαξαν. Ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό για την υπέροχη εμπειρία!!!

Σχολή Γονέων με θέμα: «Η Συναισθηματική Νοημοσύνη των παιδιών μας».

Σ’ αυτή τη σχολή γονέων θα «πειραματιστούμε» με τα συναισθήματα!
Θα μάθουμε τι είναι, σε τι χρησιμεύουν, πώς τα αναγνωρίζουμε και πως τα διαχειριζόμαστε. Στη συνέχεια με βιωματικές ασκήσεις θα αντιληφθούμε τη δική μας συναισθηματική νοημοσύνη, πώς χρησιμοποιούμε τα συναισθήματά μας και πώς τα εκφράζουμε στους άλλους. Τέλος, θα βρούμε παρέα τρόπους να καλλιεργήσουμε στα παιδιά τη συναισθηματική νοημοσύνη και θα σκεφτούμε απλά παιχνίδια που την ενισχύουν.

Αφορά γονείς παιδιών κάθε ηλικίας!

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τετάρτη 14/11/2018                                                                                  παιδικοσ σταθμος γλυφαδα παιδικοι σταθμοι

Οικογενειακή εξόρμηση στην Πάρνηθα 07/10/2018

Ίχνη από ζώα, πεσμένα φύλλα και ξύλα, ήχοι και μανιτάρια θα μας μαρτυρήσουν τα μυστικά τους δάσους. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μάτια σαν της κουκουβάγιας, αυτιά ελαφιού, μύτη αλεπούς και είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε την εξερεύνηση!
Μέσω του βιωματικού αυτού προγράμματος τα παιδιά αλλά και οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την φύση και να ξυπνήσουν όλες τις αισθήσεις τους. Θα ανακαλύψουν, πως από ένα μικρό σποράκι φυτρώνει ένα μεγάλο δέντρο, πώς οι πεσμένοι κορμοί γίνονται τελικά χώμα και πως, ζώα και έντομα μένουν στα πιο περίεργα μέρη.
Μετά από την περιπέτειά μας στο δάσος, «κρυβόμαστε» μέσα στο καταφύγιο Μπάφι και φτιάχνουμε χειροποίητες δημιουργίες με αυτά που συλλέξαμε για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Πρόγραμμα Εκδρομής:
8:30 Αναχώρηση με πούλμαν από τα «Πεφταστέρια»
10:30 Άφιξη στο Ορεινό Καταφύγιο Μπάφι
11:00 Έναρξη Βιωματικού Προγράμματος διάρκειας 120′ με τη 
συνεργασία της Trekking Hellas (για παιδιά 2-8 ετών, τα πολύ μικρά με τη συνοδεία γονέων)
11:00 Έναρξη Πεζοπορίας (προαιρετική) 120′ με τη συνεργασία της Trekking Hellas για τους γονείς και 
τα μεγαλύτερα παιδιά (9+ ετών)
13:00 Ξεκούραση στο Ορεινό Καταφύγιο Μπάφι
13:30 Αναχώρηση από Ορεινό Καταφύγιο Μπάφι
14:00 Μεσημεριανό γεύμα στην Ταβέρνα «Ο Κώστας»
16:00 Αναχώρηση για τη Λίμνη Μπελέτσι, για παιχνίδι στην παιδική 
χαρά, τάισμα των ζώων της λίμνης και περίπατο
18:00 Αναχώρηση για τα «Πεφταστέρια»

Κόστος Εκδρομής:
25€/παιδί (Η τιμή περιλαμβάνει τη μεταφορά με το πούλμαν, τη συμμετοχή στο Βιωματικό Πρόγραμμα της Trekking Hellas, το μεσημεριανό γεύμα)
20€/ενήλικα (Η τιμή περιλαμβάνει τη μεταφορά με το πούλμαν, το μεσημεριανό γεύμα)
30€/ενήλικα-μεγάλο παιδί (Η τιμή περιλαμβάνει τη μεταφορά με το πούλμαν, το πρόγραμμα 2ωρης Πεζοπορίας με την Trekking Hellas, το μεσημεριανό γεύμα)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΥΣΤΗΡΑ ΕΩΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25/09/2018 (Οι θέσεις είναι περιορισμένες)